Pri pripremi feferona preporuka je nositi jednokratne rukavice, jer se u suprotnom ljutina zadržava na rukama, pa u dodiru s drugim dijelovima tijela može doći do iritacije.
Sastojci:
5 kg feferona
3 l vode
600 ml alkoholnog octa
150 g šećera
100 g soli
biber u zrnu
Priprema:
1.Pripremite feferone
Feferone dobro operite i ocijedite na krpi.
2. Napravite preljev
Zajedno prokuhajte vodu, ocat, šećer i sol.
3. Posložite feferone u staklenke
U zagrijane staklenke stavite nekoliko zrnca bibera, te gusto poslažite feferone. Prelijte ih vrelom mješavinom octa i odmah ih zatvorite.
4. Pasterizirajte tegle
Pripremite plitki lonac s vodom i stavite da zakipi. U njega posložite jednu krpu na koju poslažite staklenke. Pazite da vam se tegle ne dodiruju i da voda bude minimalno ¾ visine tegle.
Kuhajte dok se u tegli ne pojave mjehurići, oko 15 minuta. Nakon toga pustite da se tegle s feferonima ohlade, te ih spremite na hladno i tamno mjesto.