Uz redovno pranje zuba, ispiranje usne šupljine ključno je u održavanju higijene usta. Naime jednostavan postupak uklanja ostatke hrane i nakupljene bakterije - uzročnike neprijatnog zadaha. Pa iako su vodice za ispiranje usta dostupne na svim policama trgovina njihove agresivne sastojke želimo izbjeći, zbog čega preporučamo da sami napravite prirodan i jeftin gutljaj koji eliminira 'bljak' zadah
Zeleni listići peršuna imaju jaku i svježu aromu, a njihova intenzivna zelena boja koja ukazuje na obilje hlorofila najbolji je prirodni borac protiv zadaha jer posjeduje antibakterijska svojstva.
Listići peršuna imaju antibakterijska svojstva pomoću kojih učinkovito eliminiraju loš zadah
Iako se žvakanje listića peršina preporuča netom nakon konzumiranja obroka koji u sebi sadrže uzročnike lošeg zadaha, čaj od peršuna je praktičnija i učinkovitija metoda po pitanju eliminiranja loših bakterija u usnoj šupljini.
Sastojci
pola šake svježeg peršina
Pola litra vode
Priprema
U lončić stavite pola litra vode i dodajte nasjeckani peršun, te ostavite da kuha oko pet minuta. Nakon toga napitak procijedite, ohladite te konzumirajte nakon svakog obroka.