Vijesti

Zašto najbrže kiflice? Zato što su predivne mekane i ukusne

Zašto najbrže kiflice - zato jer se naprave za čas posla, ne treba čekati da se tijesto udvostruči, da raste, jednostavno sve sastojke zamijesite i odmah pravite kiflice.

Dobit ćete predivne, mekane i ukusne kiflice koje možete ih puniti po želji. Morate ih probati! Sastojci su: 600 g mekog brašna, 200 ml jogurta ili čvrstog kiselog mlijeka, 200 ml mlijeka, 100 ml ulja, 1 mala kašičica soli, 1 mala kašičica šećera, 1 vrećica praška za pecivo, 1 vrećica suhog kvasca.

Premazivanje: 1 žumance, susam, puniti ih po želji.

Priprema: 1. Ugrijte mlijeko, stavite suhi kvasac i šećer, pa onda sve ostale sastojke i dobro umijesite rukom tjesto. Dobit ćete tvrđe tijesto i pogodno za rad, piše Coolinarika.

2. Podijelite tijesto na dvije kugle i odmah radite. Rastanjite tijesto u krug, pa isjecite na trokute - veće ili manje, ovisi kako želite. Tako uraditi i s drugom kuglom.

3. Ako volite prazne ili punjene tako pravite i zamotajte ih te premažite žumancem i pospite susamom (prije pečenja).

4. Pecite ih u zagrijanoj pećnici na 180 stepeni oko 20 minuta (pećnicu uključite tek kada završite rad s kiflicama).

Clicky