Svako jutro jedno jaje, organizmu snagu daje - naučili smo to još u osnovnoj školi, no nutricionisti nas na to rado podsjećaju. Poručuju nam da su jaja, pored toga što daju energiju i puna su vrijednih sastojaka, idealna za početak dana, jer jamče sitost i sprečavaju grickanje između obroka.
Kako biste bili sigurni da ćete se vi i vaši ukućani pridržavati ovog mudrog savjeta, pobrinite se da su jaja koja pripremate što ukusnija. Ovoga puta riječ je o kajgani i omletu.
Bez obzira na to pripremate li omlet ili kajganu, razmućenim jajima trebate dodati jednu kašičicu škrobnog brašna, popularnog dodatka kolačima za rahlije tijesto i finije kreme, razmućenog s malo mlijeka. Ubacite tu smjesu u jaja i dobro promiješajte, a dalje postupajte kao i inače.
Samo promatrajte što se događa i kako tekstura vašeg jela postaje bogatija. Uživat ćete u mekim i sočnim jajima, neusporedivo boljima od onih pripremljenih bez ovog dodatka.