Sastojci:
* 450 grama krompira
* 100 grama brašna
* 2 jajeta
* 1 luk
* 1 kašičica praška za pecivo
* so i biber po želji
* ulje za prženje
Priprema:
- Naribajte oguljeni krompir i očišćeni luk na tanke trakice, te ih stavite u čistu pamučnu krpu kako biste istisnuli višak tekućine.
- Prebacite ocijeđenu smjesu u veliku zdjelu, dodajte jaja, brašno, prašak za pecivo, so i biber. Sve dobro promiješajte.
- Zagrijte malo ulja za prženje na tavu i prebacite kašiku-dvije smjese na ulje. Špatulom napravite ravnomjeran krug nalik na palačinku.
- Pecite sa svake strane otprilike pet minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu i hrskavu zlaćanu površinu.
- Prije posluživanja stavite uštipke na papir za upijanje masnoće.