Možda ste imali prilike isprobati već pripremljenu poslasticu i pomislili kako ih je sigurno teško pripremati, ali autorica ovog recepta kaže kako se radi o jednom jako jednostavnom receptu, prenosi "Večernji list".
Priprema se od paste od badema, šećera i bjelanca, a ukrašavaju se pinjolima. Koliko se zna, recept potječe sa Sicilije. Savjet je i da ne koristite marcipan umjesto paste od badema jer se radi o dosta različitom proizvodu.
Potrebni sastojci: 220 g paste od badema, 50 g šećera, 25 g šećera u prahu, 1 bjelance, ¼ žličice soli, 120 g pinjola.
Priprema: Zagrijte pećnicu na 180 stepeni, a posudu za pečenje obložite masnim papirom. Razlomite pastu na komade i stavite u blender te dodajte šećer i šećer u prahu te miješajte dok ne postane mrvičasto.
Dodajte bjelance, sol i miješajte dok tijesto ne postane kompaktno. Pinjole stavite u posebnu posudu.
Uzmite komadić tijesta i lagano ga uvaljajte u pinjole i formirajte u male loptice. Posložite na posudu za pečenje.
Pecite 15 minuta i ostavite da se ohlade prije posluživanja.