Sastojci:
- 1/2 crvene paprike
- 1/2 zelene paprike
- ulje
- 50 g tune iz konzerve
- 2 kašike krem sira
- 6 jaja
- so, biber
- vlasac ili mladi luk za dekoraciju
Priprema:
- U malu tavu dodaje malo ulja i na srednje jakoj vatri ispecite papriku, crvenu i zelenu, dok ne omekša, oko 3 minute. Maknite s vatre.
- U srednje velikoj zdjeli zajedno pomiješajte papriku, tunu i krem sir. Staviti na stranu.
- U zasebnoj zdjeli umutiti jaja.
- Zagrijati malo ulja u tavi za prženje na srednje jakoj vatri. Lagano ju okretati kako bi ulje prošlo cijelom površinom tave. Ulijte u nju pola smjese jaja. Pričekajte oko 30 sekundi dok se jaja na dnu posude ne počnu peći. Lopaticom nježno i vrlo lagano lupkajte po njima kako bi se brže ispekla.
- Uz pomoć kašike nanesite polovinu smjese krem sira i paprike na polovinu pečenih jaja. Zatim podignite čisti rub i preklopite ga preko i tako napravite polukrug. Lagano lopaticom držite omlet, dok se rubovi zajedno ne zapeku.
- Pecite ga još minutu. Gotov omlet prebacite na tanjir i poslužite s ukrasom od luka ili vlasca. Ponovite postupak za drugi omlet.