Pripremate meksičku gozbu, a zaboravili ste čips u trgovini? Ne očajavajte. Ako kod kuće imate tortilje, vrlo lako možete napraviti i čips. Dovoljno je tortilju narezati na trokute, ispržiti u ulju, a potom dobro posoliti.
Tortilja čips je sjajan izbor za dijeljenje i druženje s prijateljima. Od čipsa možete napraviti nachose, poslužiti ih sa salsom ili guacamoleom, a ići će sjajno čak i s humusom.
Najbolje od svega? Za tortilja čips su vam potrebna samo tri sastojka i 15-ak minuta vremena. Ne treba niti posebno isticati kako je okus domaće pripremljenog čipsa još bolji od onog kupovnog.
Sastojci za tortilja čips:
- 3-4 kukuruzne tortilje
- sol po želji
- biljno ulje za prženje
Priprema tortilja čipsa:
- Narežite kukuruznu tortilju na trokute kao da režete pizzu.
- U tavi zagrijte dosta ulja.
- Ubacite narezane tortilje u ulje i pržite ih sa svake strane oko dvije do tri minute dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
- Prebacite čips na papir za upijanje masnoće.
- Posolite prije posluživanja.