Sastojci:
* 2 kašike maslinovog ulja
* 2 komada pilećih prsa
* So i biber
* 1 1/2 šolje mlijeka
* 1,5 šolja pilećeg temeljca
* 2 čehna bijelog luka
* 250 g tjestenine
* 1/2 šolje vrhnja
* 1 šolja svježe naribanog parmezana
* peršun
Priprema:
U velikoj tavi zagrijte ulje. Dodajte piletinu koju ste začinili i pržite dok ne bude gotova (oko 10 minuta). Ostavite je sa strane, a kada se malo ohladi izrežite je na kockice ili trakice.
U tavu na kojoj se pržila piletina dodajte mlijeko, temeljac i češnjak. Dodajte so i biber, pa pustite da kuha. Skuhajte tjesteninu tako da bude al dente i dodajte ju u tavu. Pomiješajte vrhnje i parmezan i dodajte u umak. Kuhajte dok se ne zgusne.
Na tanjir prvo stavite tjesteninu s umakom, a zatim na vrh izrezanu piletinu. Ukrasite peršunom i jedite toplo.