Životni stil

Tjestenina sa piletinom

Sastojci:

* 2 kašike maslinovog ulja

* 2 komada pilećih prsa

* So i biber

* 1 1/2 šolje mlijeka

* 1,5 šolja pilećeg temeljca

* 2 čehna bijelog luka

* 250 g tjestenine

* 1/2 šolje vrhnja

* 1 šolja svježe naribanog parmezana

* peršun

Priprema:

U velikoj tavi zagrijte ulje. Dodajte piletinu koju ste začinili i pržite dok ne bude gotova (oko 10 minuta). Ostavite je sa strane, a kada se malo ohladi izrežite je na kockice ili trakice.

U tavu na kojoj se pržila piletina dodajte mlijeko, temeljac i češnjak. Dodajte so i biber, pa pustite da kuha. Skuhajte tjesteninu tako da bude al dente i dodajte ju u tavu. Pomiješajte vrhnje i parmezan i dodajte u umak. Kuhajte dok se ne zgusne.

Na tanjir prvo stavite tjesteninu s umakom, a zatim na vrh izrezanu piletinu. Ukrasite peršunom i jedite toplo.

Clicky