Pire krompir je najjednostavnije životno zadovoljstavo koje nam nikada ne dosadi. Savršena je pratnja praktično svakoj hrani, a pomoću jednog trika biće ukusniji nego ikad.
Da biste napravili najbolji mogući pire krompir, potreban vam je jedan tajni sastojak, koji ne dodajete krompiru kada ga gnječite.
Zapravo, u pitanju je tečnost u kojoj ih kuhate.
Najbolje je da kuhate krompir u bujonu, jer će ga to ispuniti ukusom prije nego što dodate začine. Ova mala promjena može da podigne cjelokupnu paletu ukusa vašeg pire krompira na potpuno novi nivo.
Kuhanje krompira u običnoj vodi im daje nula ukusa, a čak i slana voda može dodati samo malo, dok su temeljac ili bujon idealno rješenje.
Dok su iskusni kuhari koriste ovaj trik već godinama, postao je popularan i moderan početkom 2021. godine kada je korisnica TikTok-a objavila video u kom objašnjava da je to savjet njene bake.
Dok ključa, voda upija ukus svega u loncu. Korištenje bujona za pire krompir je genijalan trik koji može poboljšati ovo omiljeno jelo mnogo bolje od dodavanja začina ili maslaca.