Volite tortu od baršuna? Volite browniese? Jeste li ikada pokušali spojiti te dvije stvari?
Upravo je to učinila amaterka slastičarka Eloise Head, a privlačnim desertom osvojila je svijet. Naime, recept i postupak pripreme je objavila na Instagramu i svi su ga odlučili isprobati, a povratne informacije su obećavajuće.
Sastojci za browniese:
170 grama otopljenog maslaca
260 grama šećera
jedno veće jaje i jedan žutanjak
kašicica ekstrakta vanilije
jestiva crvena boja
200 grama brašna
10 grama kakaa u prahu
pola kašikice limunovog soka
90 grama komadića bijele čokolade
Sastojci za preljev:
115 grama omekšanog maslaca
225 grama kremastog sira
kašikica ekstrakta vanilije
500 grama šećera u prahu
Priprema:
Umiksajte otopljeni maslac i šećer pa dodajte jaje, žumanjak, ekstrakt vanilije i jestivu crvenu boju. Dodajte brašno i kakao i nastavite miksati. Na kraju dodajte limunov sok i komadiće čokolade te smjesu dobro promiješajte.
Smjesu stavite u pladanj za pečenje kolača u koji ste stavili papir za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 160 Celzijusa otprilike 30 minuta.
Počnite pripremati preljev. Umiješajte maslac i sir pa postepeno dodajte ekstrakt vanilije i šećer.
Kad se browniesi ohlade, prelijte ih kremom. Narežite i uživajte. Dobar tek!