Životni stil

Svijet je poludio za ovom kolačem. Evo recepta

Volite tortu od baršuna? Volite browniese? Jeste li ikada pokušali spojiti te dvije stvari?

Upravo je to učinila amaterka slastičarka Eloise Head, a privlačnim desertom osvojila je svijet. Naime, recept i postupak pripreme je objavila na Instagramu i svi su ga odlučili isprobati, a povratne informacije su obećavajuće.

View this post on Instagram

RED VELVET BROWNIES with cream cheese frosting ? I am a big fan of red velvet... and anything with cream cheese icing ? anyone else? ? The cream cheese icing is completely optional, they will taste great without! Or you can half the amount for a thinner layer on the top ? Sound on for full instructions ? Full measurements on screen and below:? 170g unsalted butter, melted 260g granulated sugar 1 large egg + 1 egg yolk 1 tsp vanilla extract Red food colouring 200g plain flour 10g cocoa powder 1/2 tsp lemon juice 90g white choc chips Cream cheese icing: 115g butter, softened 225g cream cheese 1 tsp vanilla 500g icing sugar Bake 160C (fan) 27-32mins Tin size: 8x8” Have a great day everybody! ❤️☀️ #fitwaffle #fitwafflekitchen

A post shared by Fitwaffle Kitchen (@fitwafflekitchen) on

Sastojci za browniese:

170 grama otopljenog maslaca

260 grama šećera

jedno veće jaje i jedan žutanjak

kašicica ekstrakta vanilije

jestiva crvena boja

200 grama brašna

10 grama kakaa u prahu

pola kašikice limunovog soka

90 grama komadića bijele čokolade

Sastojci za preljev:

115 grama omekšanog maslaca

225 grama kremastog sira

kašikica ekstrakta vanilije

500 grama šećera u prahu

Priprema:

Umiksajte otopljeni maslac i šećer pa dodajte jaje, žumanjak, ekstrakt vanilije i jestivu crvenu boju. Dodajte brašno i kakao i nastavite miksati. Na kraju dodajte limunov sok i komadiće čokolade te smjesu dobro promiješajte.

Smjesu stavite u pladanj za pečenje kolača u koji ste stavili papir za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 160 Celzijusa otprilike 30 minuta.

Počnite pripremati preljev. Umiješajte maslac i sir pa postepeno dodajte ekstrakt vanilije i šećer.

Kad se browniesi ohlade, prelijte ih kremom. Narežite i uživajte. Dobar tek!

Clicky