Životni stil

Sve vrijeme pogrešno pravimo pire krompir. Tajna je u jednom sastojku

Pire krompir se, barem na našem području, priprema tako da se krompiri skuhaju u vodi, dodaje se so, maslac i mlijeko i napravi kremasta tekstura s pomoću drobilice za pire.

Ako je suditi po savjetima s društvenih mreža, pripremamo ga potpuno pogrešno. Osim što nepotrebno trošimo neke sastojke, prljamo i previše posuđa. TikTokerica @legglauren91 ima nešto drukčiju tehniku koja je oduševila mnoge.

Ona, naime, krompir skuha u mlijeku, a kada je gotov, ne treba ga ni procijediti, već se samo dodaje maslac, so i malo bibera. Umutiti ga možete drobilicom ili mikserom ako želite postići jako glatku teksturu.

Kaže kako ne mora prati cijedilo, ne troši vodu na kuhanje, a ono najbitnije – pire je boljeg okusa!

Clicky