Donosimo recept za debele palačinke koje obiluju bjelančevinama, dobro zasićuju i pružaju dovoljno energije za obavljanje svakodnevnih sitnica pa čine super doručak.
Palačinke se pripremaju od dobrih izvora proteina, kao što su jaja, svježi sir, ali i zobene pahuljice. Želite li dodatno povećati količinu bjelančevina na tanjuru, poslužite ih s nešto hrskavog špeka.
Super doručak, sastojci za palačinke:
100 g zobenih pahuljica
100 g svježeg sira
2 jaja
1 čajna kašika praška za pecivo
prstohvat soli
biljno ulje za pečenje
Priprema palačinki:
- Stavite zobene pahuljice u dobar blender ili sjeckalicu povrća i usitnite ih u prah.
- Dodajte svježi sir i jaja i sve dobro izmiksajte u jednoličnu smjesu.
- Posolite smjesu i dodajte prašak za pecivo. Ako je smjesa pregusta, dodajte malo vode.
- Na tavi zagrijte nešto ulja pa na njega dodajte jednu do dvije kašike smjese za svaku palačinku. Pokušajte smjesu formirati u krug na zagrijanoj tavi.
- Pecite palačinke otprilike dvije minute sa svake strane, odnosno dok ne dobiju zlatnožutu boju.
- Poslužite tople.