Uz ovaj recept teleća čorba će vam uvijek ispasti dobra. Teleća čorba je krcata mesom i povrćem, a možete da se služiti i za iftar i za sehur. Okrijepit će vaš organizam, a priprema je poprilično jednostavna i brza. Obavezno meso prvo propržite jer će tako biti ukusnije.
Sastojci
600 g telećeg mesa
1 crni luk
2-3 kašike ulja
2 l vode
2 mrkve
2 krompira
2-3 lista lovora
2 kašike brašna
1 kašičica slatke mljevene paprike
2 žumanceta
200 g kisele pavlake
1 veza peršuna
sok od limuna
Priprema
U šerpu sipajte malo ulja, pa propržite sitno sjeckani luk, a kada on omekša dodajte meso isječeno na kockice. Nakon što se i meso prodinstalo sipajte vodu, biber u zrnu, so, lovorov list, na kockice isječenu mrkvu i krompir.
Smanjite temperaturu i kuhajte dok meso i povrće ne omekšaju.
Pomiješajte brašno, slatku mljevenu papriku sa vodom i sjedintie tako da ne ostanu grudvice. Dobijenu smjesu sipajte u supu. Kuhajte dok ne provri, pa sklonite sa šporeta. U smhesu sa žumancima sipajte malo supe, a onda kada sjedinite vratite u supu. To radite dok je vrela. Dobro promuhešajte i vaša čorba je gotova.