Pravi hit ovoga ljeta će biti tzv. špageti sladoled. Ovaj specijalitet sastoji se od sladoleda od vanilije, vrhnja, jagoda i naribane bijele čokolade i donosi pravu dozu osvježenja te zamamne slatkoće.
Priprema je vrlo jednostavna, a rezultat je jednako ukusan kao onaj iz vrhunske slastičarnice.
Sastojci za špageti sladoled:
- 500 grama jagoda
- 100 grama šećera
- 200 ml vrhnja
- 250 grama krem sira
- 250 g mascarponea
- 1 paketić vanilin šećera
- 3 kašike šećera u prahu
- mlijeko po izboru
- piškote
- bijela čokolada
Priprema:
Za pripremu operite jagode, narežite ih na sitne komadiće, pošećerite i stavite u frižider na oko sat vremena – koliko želite da bude slatko ovisi isključivo o vašem ukusu.
Pošećerene jagode zatim pasirajte i ostavite sa strane. Ako želite, masu možete protisnuti kroz cjedilo da uklonite komadiće i sjemenke.
Mascarpone, krem sir, šećer u prahu i vanilin šećer dobro izmiješajte ručnim mikserom. Istucite čvrsti šlag i miješajte dok sve ne postane pjenasta krema.
Piškote sada umočite u mlijeko i stavite ih jednu do druge u kalup, npr. kalup promjera 26 cm, kao što biste to učinili s klasičnim tiramisuom.
Zatim ravnomjerno rasporediti kremu, pa jagode. Prije nego što sve prelijete naribanom bijelom čokoladom i poslužite, preporučljivo je tiramisu sa sladoledom ostaviti nekoliko sati u frižideru.