Sastojci:
- 500 g glatkog brašna
- 250 g svježeg sira (kremastijeg)
- 2 jajeta
- 100 ml maslinova ulja
- 100 ml mlijeka
- prašak za pecivo
- kašičica soli
- sjemenke susama, maka ili suncokreta
Priprema:
- U dublju zdjelu prosijte brašno s praškom za pecivo, dodajte so, izmiješajte i dodajte svježi sir. Sve dobro izmiješajte.
- U manju zdjelicu odvojite bjelanca (žumanca ostavite za premazivanje), istucite ih viljuškom pa dodajte mlijeko i maslinovo ulje. Dobro izmiješajte. U zdjelu s brašnom i sirom dodajte tu smjesu pa rukama zamijesite glatko, mekano tijesto. Ako se tijesto lijepi, dodajte još malo brašna.
- Tijesto razvaljajte u dva kruga promjera 35-40 cm pa svakog od njih izrežite na 16 komada/trokuta. Svaki trokut zarolajte od šireg dijela prema užem (možete ih i puniti) i složite na pleh prekriven papirom za pečenje. Premažite žumancima koje ste izmiješali s dvije kašike mlijeka. Pospite susamom, makom ili suncokretovim sjemenkama.
- Ubacite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stepeni i pecite 25-30 minuta.
- Pečene kiflice izvadite iz pećnice i prekrijte krpom, a kad se ohlade, prebacite u vrećicu i zavežite. Na taj će način duže ostati meke i svježe.