Ako volite brzinske recepte za kolače, ovaj će vas oduševiti. Za pripremu ove kremaste torte potrebno vam je pet minuta, odnosno onoliko koliko vam je potrebno da pomiješate sve sastojke i stavite u pećnicu.
Ova ekonomična, brza i nadasve ukusna torta toliko je jednostavna za pripremu da će je bez problema moći pripremiti i oni kojima poslastice baš nikad ne uspiju. Pažljivo čitajte upute i već danas svoje ukućane iznenadite ovom slasnom tortom koja osvaja na prvu.
Sastojci:
- 400 g grčkog jogurta
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 50 g gustina
- 1 kašičica praška za pecivo
- naribana korica limuna
Priprema:
- Uključite pećnicu na 170 stepeni. Odvojite žumanca od bjelanaca u dvije zasebne zdjele.
- Umutite žumanca i šećer pa dodajte grčki jogurt i sve dobro promiješajte.
- Potom dodajte gustin, prašak za pecivo i naribanu koricu limuna i sve dobro promiješajte.
- Umutite bjelanca u snijeg te ga prebacite u kremu. Lagano miješajte dok se krema ne sjedini.
- Obložite dno kalupa za tortu papirom za pečenje. Ulijte kremu u kalup i stavite u pećnicu da se peče otprilike 45-50 minuta.
- Tortu ostavite da se ohladi prije nego što je izvadite iz rerne. Prije posluživanja, tortu posipajte šećerom u prahu.