Kombinaciji namirnica dodajte i pokoji začin po želji pa od tek nekoliko sastojaka napravite pravu ljetnu gozbu.
Trebat će vam:
2-4 srednja paradajza
1 luk
2-3 režnja bijelog luka
1 kašičicaž soli
1 kašičica šećera
1 kašičica kumina
2-3 grančice timijana
Malo svježeg origana (prema želji)
Malo čilija
4-5 jaja
Biber
Maslinovo ulje
Tostirani kruh
Priprema:
Na maslinovu ulju najprije pirjajte luk, kada poprimi boju, dodajte češnjak nasjeckan na listiće i pirjajte još minutu. Zatim dodajte nasjeckanu rajčicu i pustite da se krčka. Začinite soli i paprom, dodajte šećer, čili i kumin. Ubacite timijan i origano. Pustite da se krčka 20-ak minuta, ako je potrebno dodajte malo tekućine kako bi se stvorio umak, a zatim razbijte jaja i poklopite posudu poklopcem. Pustite da se tako kuha 2-3 minute, ovisno o tome koliko tekući ili kruti žumanjak želite dobiti. Poslužite odmah uz tostirani kruh.