Recept za pečeni krompir Tiktokera Jeremyja Schecka oduševio je sve one koji su ga isprobali, ali i one koji su samo pogledali video. Njegov krompir izgleda preukusno.
Ovaj 20-godišnjak uzeo je nekoliko krompira, izrezao ih na komade i stavio u hladnu vodu. Tvrdi da, ako ih stavite u već proključalu, unutrašnjost može ostati sirova dok će se vanjski dio pretvoriti u kašu. Ovako se skuhaju ravnomjerno.
Dok se kuhaju treba dodati veću količinu soli.
"Nećete pojesti svu so, ali voda treba biti jako slana kako bi krompiri dobili na okusu. Oni će upiti manji dio", kaže Jeremy.
Dobro iscijedite krompire i promiješajte ih kašikom kako biste ih lagano zgnječili te ih stavite na pleh za pečenje - koji ste prethodno zagrijali. Ovaj korak nije obavezan, ali Jeremy kaže da može skratiti vrijeme pečenja.
On koristi ulje avokada i dosta začina - ružmarin, papriku, bijeli luk u prahu, biber, origano, timijan i so.
Pecite ih na 230 stepeni oko 10 minuta, dok ne poprime zlatnu boju i ne postanu hrskavi, prenosi Real Simple.