Tortilje su svima omiljeno jelo, od djeca pa do onih nešto starijih. Ukusne su, sami birate čime ćete ih puniti, a uz sve to se lako pripremaju. Donosimo recept.
Sastojci
450 g fileta bijele ribe po izboru
so
svježe mljeveni biber
2 kašike ulja
sok limete
2 čehna bijelog luka
1,5 kašičica čilija u prahu
1 kašičica mljevenog kumina
Pola kašičice dimljene paprike
Četvrtina kašičice kajenske paprike po želji
8 tortilja
100 g ribanog kupusa
1 avokado
2-3 kašike majoneze
sok limete
Priprema
Ribu s obje strane malo posolite i pobiberite. U zdjeli pomiješajte ulje, sok limete, bijeli, čili u prahu, kumin, papriku i kajensku papriku. Uronite komade ribe u marinadu tako da ih prekrije i pustite da stoji oko pola sata.
Zagrijte kašiku ulja u roštilj-tavi na srednje jakoj vatri. Pecite riblje filete oko 3-4 minute sa svake strane, ovisno o debljini ribe, okrećući samo jednom. Prebacite ribu na tanjur i ostavite da se odmori nekoliko minuta prije nego što je razlomite na komade.
Na vrućoj tavi zagrijte tortilje.
Poslužite ribu na toplim tortiljama s ribanim kupusom i narezanim avokadom. U zdjelici pomiješajte majonezu, protisnuti bijeli luk i sok limete te poslužite na tortiljama.