Životni stil

Recept za najkremastiji domaći sladoled s čokoladom i trešnjama

domaći sladoled

Donosimo recept za domaći sladoled s trešnjama koji podsjeća na popularnu Schwarzwald tortu, sprema se lako i brzo, savršeno je kremast, a okus je fantastičan.

Domaći sladoled s trešnjama – sastojci

Za preljev od trešanja:

350 g trešanja

30 g šećera

2 kašike vode + jedna kašika gustina

Jedna kašika višnjevače

Za sladoled:

150 g sitno sjeckane tamne čokolade

250 ml vrhnja za šlag + 3 kašike šećera ( umjesto toga možete koristiti konzervu kondenziranog mlijeka)

Ekstrakt vanilije

Vrh kašičice soli

250 g mascarponea + 250 ml vrhnja za šlag

Domaći sladoled s trešnjama – priprema

Pripremite preljev od trešanja. Trešnje prepolovite i stavite u lonac. Dodajte im šećer i pričekajte za zakuhaju. U maloj zdjelici pomiješajte gustin i vodu pa dodajte trešnjama. Dodajte i višnjevaču ili liker od višnje ili trešnje. Kad postignete teksturu preljeva, maknite s vatre.

Pripremite sladoled. Prazni pleh stavite u zamrzivač dok pripremate sladoled. Za ovaj recept je najbolje koristiti kondenzirano mlijeko koje vrlo lako sami možete napraviti. Ako nemate vremena, odlična zamjena pak može biti vrhnje za šlag pomiješano sa šećerom koje ćete dobro umutiti u tešku smjesu.
Mikserom razradite mascarpone s ekstraktom vanilije, vrhnjem za šlag i prstohvatom soli pa mu dodajte kondenzirano mlijeko ili smjesu vrhnja i šećera. Na samome kraju dodajte sjeckanu čokoladu pa ručno umiješajte.

Na ledeni pleh stavite smjesu pa po njoj neuredno rasporedite preljev od trešanja. Slažite naizmjence smjesu i preljev.

Stavite u zamrzivač na najmanje osam sati.

Prije posluživanja neka stoji 10 minuta izvan zamrzivača.

Clicky