Osim što je fino dok ga jedemo samostalno, bobičasto voće poput jagoda, malina, borovnica i ribizla mogu se savršeno stopiti s čokoladom. Na TikToku su u posljednje vrijeme iznimno popularni čokoladni deserti s jagodama koji su gotovi za tren.
Jedan čokoladni desert s jagodama koji ima 12 miliona pregleda i zaista se isplati isprobati. Donosimo recept.
Sastojci
250 grama čokolade
1 do 2 kašike kokosovog ulja
240 grama grčkog jogurta
250 grama nasjeckanog bobičastog voća (jagode, borovnice..)
2 kašike meda
Priprema
Nasjeckano voće pomiješajte s grčkim jogurtom i medom.
Obložite pleh papirom za pečenje i na njega stavite gotovu smjesu s bobičastim voćem.
Ostavite da odstoji u frižideru.
Na laganoj vatri otopite čokoladu u koju ćete dodati kokosovo ulje.
Tako otopljenu čokoladu prelijte po zamrznutoj smjesi i stavite još neko vrijeme u frižider da se stisne.