Još jedan recept poharao je društvene mreže, a i ovoga puta radi se o jednostavnom i prefinom obroku koji će moći spraviti i kulinarski početnici. Kruščići od brokule i sira zalogaj su koji nećete tako lako zaboraviti. Jednom kada ih probate, bit će vam jasno zašto su svi poludjeli za njima, piše Net.hr.
Sastojci
- 500 grama sitno narezane brokule
- Jedno veliko jaje
- Usitnjena mozzarella (300 grama)
- Svježe naribani parmezan (25 grama)
- Dva usitnjena češnja bijelog luka
- Suhi origano
- So
- Crni biber
- Crvena paprika (opcionalno)
- Svježe narezan peršin
- Zagrijani umak marinara
Upute
Zagrijte pećnicu na 225 stepeni i veliki lim obložite papirom za pečenje. Stavite sitno narezanu brokulu u mikrovalnu pećnicu na jednu minutu. Pažljivo odvojite dodatnu vlagu iz brokule papirnatim ručnikom. Prebacite brokulu u veliku zdjelu i dodajte jaje, 2/3 pripremljene mozzarelle, parmezan i bijeli luk. Začinite origanom, soli i biberom. Prebacite tijesto na lim za pečenje i oblikujte tanku koru. Pecite dok smjesa ne porumeni i osuši se, na otprilike 20 minuta. Na vrh stavite preostalu trećinu mozzarelle i pecite dok se sir ne otopi i kora postane hrskava, oko pet minuta. Za kraj ukrasite kruščiće peršinom i crvenom paprikom. Poslužite toplo uz marinara umak.