Životni stil

Probajte ovu zdravu i preukusnu varijantu pizze

Umjesto klasičnih mini pizza od tijesta, razveselite ukućane zdravom varijantom od patlidžana koja je jednako ukusna i još sočnija.

Sastojci:

1 patlidžan

topljivi sir za pizzu

salama za pizzu

pasirani paradajz

so

šećer

origano

cherry paradajz

svježa blitva/špinat narezani na trakice

Priprema:

  1. Patlidžan narežite na kolutove debljine cca 2 cm.
  2. Posolite s obje strane te posložite na kuhinjski papir.
  3. Pećnicu zagrijte na 220 stepeni. Pekač obložite papirom za pečenje te po njemu rasporedite patlidžan. Pecite 20 minuta.
  4. Dok se patlidžan peče, naribajte sir, narežite salamu i pripremite umak od paradajza (pomiješajte pasirani paradajz, so, šećer, biber, origano), a svježi špinat ili blitvu narežite na sitne trakice.
  5. Kad se patlidžan ispekao, premažite svaki kolut umakom, posipajte sir, izrendanu salamu, špinat, na tanke kolutove narezani cherry paradajz i posipajte po vrhu origanom.
  6. Vratite u pećnicu i pecite još 5-6 minuta.

Clicky