Umjesto klasičnih mini pizza od tijesta, razveselite ukućane zdravom varijantom od patlidžana koja je jednako ukusna i još sočnija.
Sastojci:
1 patlidžan
topljivi sir za pizzu
salama za pizzu
pasirani paradajz
so
šećer
origano
cherry paradajz
svježa blitva/špinat narezani na trakice
Priprema:
- Patlidžan narežite na kolutove debljine cca 2 cm.
- Posolite s obje strane te posložite na kuhinjski papir.
- Pećnicu zagrijte na 220 stepeni. Pekač obložite papirom za pečenje te po njemu rasporedite patlidžan. Pecite 20 minuta.
- Dok se patlidžan peče, naribajte sir, narežite salamu i pripremite umak od paradajza (pomiješajte pasirani paradajz, so, šećer, biber, origano), a svježi špinat ili blitvu narežite na sitne trakice.
- Kad se patlidžan ispekao, premažite svaki kolut umakom, posipajte sir, izrendanu salamu, špinat, na tanke kolutove narezani cherry paradajz i posipajte po vrhu origanom.
- Vratite u pećnicu i pecite još 5-6 minuta.