Sastojci:
- Pileća prsa
- 1 mlada tikvica
- 2 jajeta
- 100 g kisele pavlake
- 50 ml mlijeka
- ulje, so
- bijeli luk u granulama
- listovi žutog sira
- Sir za rendanje
Priprema:
Meso isjeći na tanje filete, posoliti i izlupati blago između folije. Tikvicu oguliti i isjeći na tanje kolutove, pa posoliti i ostaviti da odstoji 15 minuta. Meso prepržiti u tavi dok blago ne porumeni.
Manju tepsiju podmazati uljem. Listove sira isjeći na 4 dijela, kao i meso na manje kriške. Redati po dužini pleha koji smo podmazali uljem - sir, tikvicu, meso, pa ponovo sir, tikvicu, pa meso i tako sve dok imate materijala.
U zdjeli umutiti jaja, dodati pavlaku i mlijeko i dobro izjednačiti. Preliti meso i tikvice i peći oko 50 minuta na 210 stepeni. Pred kraj posuti rendanim sirom i vratiti u rernu dok ne porumeni.