Zaželjeli ste se palačinki, ali pazite na prehranu i pokušavate smanjiti unos bijelog pšeničnog brašna ili glutena? Onda isprobajte palačinke s bademovim brašnom. S obzirom na to da je badem sam po sebi ukusan, ove palačinke također dobivaju bogatiji okus zbog svoga dodatka. Sama priprema je vrlo jednostavna i ne razlikuje se od pripreme klasičnih palačinki.
Sastojci:
- 180 g bademova brašna
- 2 velika jajeta
- 60 ml mlijeka
- 2 dkg maslaca
- 1 kašika šećera
- prstohvat soli
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Rastopite maslac na laganoj vatri i pustite da se malo ohladi. U posudi razmutite jaja sa šećerom i soli. Zatim dodajte rastopljeni maslac i mlijeko. Na kraju dodajte bademovo brašno koje ste prije toga pomiješali s praškom za pecivo.
Pustite smjesu da odstoji 15 minuta, a nakon toga pecite palačinke po klasičnom postupku u tavi zagrijanoj na srednje jakoj temperaturi.
Savjet:
Palačinke dodatno možete obogatiti dodatkom po želji ili nekom aromom poput kašičice ekstrakta od vanilije ili malo vanilin šećera.