Bilo da pripremate proslavu, ili sami trebate slatki zalogaj - ova torta je idealno rješenje. Isprobajte jednostavan recept za tortu koju čak ne trebate niti peći.
Sastojci:
- 200 g keksa
- 100 g kikirikija
- 100 g maslaca (vegan: margarin, kokos maslac)
- prstohvat soli
- kalup 18 centimetara
- 1 banana
- 150 g čokolade
- 300 g krem sira (vegan: bijeli tofu)
- 100 g šećera u prahu (ili drugog zaslađivača)
- 300 ml vrhnja (vegan: biljno)
- bijela čokolada za ukrašavanje (ili nešto po želji)
Priprema:
- Blago pržite 100 grama kikirikija u tavi, posolite ih malo, a zatim prebacite u blender i miksajte ih.
- Ručno usitnite 200 grama keksa, a zatim koristite štapni mikser za daljnje usitnjavanje.
- U zdjeli pomiješajte kikiriki i usitnjene kekse, te dodajte 100 grama rastopljenog maslaca.
- Smjesu prenesite u kalup obložen papirom za pečenje i dobro je utisnite.
- Nadalje, istucite 200 ml vrhnja sa 100 grama šećera u prahu pomoću miksera.
- Premažite preostali sloj kreme preko kolača, a zatim prelijte preostalim dijelom rastopljene čokolade i izravnajte površinu.
- Pospite kolač mrvicama bijele čokolade za ukras.
- Ostavite ga da odstoji u frižideru nekoliko sati prije nego ga poslužite.