Rijetki su oni koji ne vole pojesti ukusni tiramisu, a verzija s kestenom oduševit će i one najizbirljivije slatkoljupce. Priprema je relativno brza pa nećete trebati čekati dugo do ukusnog zalogaja. Ovo je recept za 8 osoba, priprema traje 35 minuta.
Sastojci:
- 100 grama šećera u prahu,
- 3 dl slatkog vrhnja,
- 200 grama kesten-pirea,
- 400 grama mascarponea,
- 2 dl jake crne kafe,
- 5 velikih kašika ruma,
- pakiranje piškota,
- kakao za posipanje
Priprema:
Pire od kestena stavite u posudu, dodajte dl slatkog vrhnja i miksajte kratko dok ne dobijete glatku smjesu. Od preostalih 2 dl slatkog vrhnja istucite šlag. U mascarpone dodajte šećer u prahu i miksajte dok se sastojci ne povežu. Zatim dodajte kesten i još miksajte. Na kraju dodajte šlag i ručno ga umiješajte. Pomiješajte u zdjelici kafu i rum, pa umačite u to piškote. Slažite red piškota, pa gore stavljajte red kreme. Zatim opet red piškota pa kremu i na kraju sve posipajte kakaom.