ajvažniji je kod pečenja palačinki dobar recept, ali jednako tako bitnu ulogu ima i sama priprema. Recept je jednostavan, a tajni sastojak jest – prašak za pecivo. Palačinke bez brašna mogu biti jednako tanke i slasne kao one “obične”:
1 ¼ šalica mlijeka
2 jaja
2 jušne kašike biljnog ulja
2 šalice brašna
2 jušne kašike šećera
3 čajne kašike praška za pecivo
¼ jušne kašike soli
Prvo zamiješajte tekuće sastojke, a zatim dodajte brašnaste. Sastojke promiješajte miješalicom ili mikserom. Pripremite palačinke na uobičajeni način. Ako želite napraviti nešto sasvim posebno, podijelite smjesu na više dijelova i dodajte u svaku aromu za kolače po želji, što će im dati poseban okus, ali i obojiti smjesu pa ukućane ili goste iznenadite palačinkama u nekom drugom izdanju.