Tortilje su iznimno zahvalno jelo jer jako dobro podnose stajanje ako im nadjev nije previše vlažan, a u njih možete staviti šta god vam padne napamet. Upravo pomoću tortilja možete iskoristiti ostatke mesa iz supe, posljednje komade sira, napuniti ih raznim povrćem i učiniti još ukusnijim pomoću brojnih soseva.
Trebat će vam:
2 kašike grčkog jogurta
1 kašika majoneze
2 kriške salame
1 kuhano jaje
3-4 lista zelene salate
pola crvene paprike
2 velike integralne tortilje
U zdjeli pomiješajte grčki jogurt, so i majonezu. Usitnite salamu, kuhano jaje, papriku i zelenu salatu te ih pomiješajte s jogurtom. Na suhoj tavi kratko zagrijte tortilje. Stavite nadjev na sredinu tortilje, presavijte donju trećinu pa zamotajte tortilju. Poslužite toplo ili zamotajte u foliju pa ponesite na posao.