recept

Ove tortilje su toliko ukusne da ćete morati paziti na prste

Tortilje su iznimno zahvalno jelo jer jako dobro podnose stajanje ako im nadjev nije previše vlažan, a u njih možete staviti šta god vam padne napamet. Upravo pomoću tortilja možete iskoristiti ostatke mesa iz supe, posljednje komade sira, napuniti ih raznim povrćem i učiniti još ukusnijim pomoću brojnih soseva.

Trebat će vam:

2 kašike grčkog jogurta

1 kašika majoneze

2 kriške salame

1 kuhano jaje

3-4 lista zelene salate

pola crvene paprike

2 velike integralne tortilje

U zdjeli pomiješajte grčki jogurt, so i majonezu. Usitnite salamu, kuhano jaje, papriku i zelenu salatu te ih pomiješajte s jogurtom. Na suhoj tavi kratko zagrijte tortilje. Stavite nadjev na sredinu tortilje, presavijte donju trećinu pa zamotajte tortilju. Poslužite toplo ili zamotajte u foliju pa ponesite na posao.

Clicky