Jedva smo dočekali sezonu jagoda pa smo ih tako odmah u startu odlučili upakirati u brzi biskvit i poslužiti uz kuglicu sladoleda.
Trebat će vam:
4 jaja
100 g šećera
1 vanilin šećer
150 ml mlijeka
120 ml suncokretova ulja
200 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
korica jednog limuna
300 g jagoda
Priprema:
Odvojite žumanjke od bjelanaca i sačuvajte ih. Od bjelanaca napravite čvrsti snijeg električnom miješalicom. Stavite sa strane. U drugu posudu stavite žumanjke i šećer i miksajte. Polako dodajte mlijeko, ulje te brašno i prašak za pecivo. Snijeg od bjelanjaca umiješajte špatulom kružnim pokretima. Kalup premažite masnoćom i pospite lagano brašnom da se biskvit ne zalijepi za podlogu. Smjesu ulijte u kalup te rasporedite jagode narezane na jednake dijelove. Stavite u zagrijanu rernu i pecite 20 minuta na 180°C.