Životni stil

Originalni hercegovački uštipci: Tajna je u neočekivanom sastojku, po tome su drugačiji od drugih

Vrućim domaćim uštipcima malo ko može da odoli. Hercegovački se razlikuju po tome što se u njih dodaje rakija od loze, zbog koje tijesto bude malo kiselkastije, ali prilikom pečenja ne upiju ni kap ulja. Uglavnom se prave za doručak uz neizostavan domaći kajmak i pršutu.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 250 ml mlake vode
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike rakije od loze
  • 1 kašičica šećera

U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamijestite tijesto. Znat ćete da je smjesa dobra kada tijesto lagano klizi sa kašičice. U tiganj sipajte ulje, a kada se zagreje kašikom vadite tijesto i sipajte u tiganj praveći duguljaste oblike. Pržite ih s obje strane dok ne dobiju zlatno žutu boju. Gotove uštipke spuštajte na papirni ubrus, kako bi se ocijedili od viška masnoće.

Clicky