Nutella torta pravi se samo od jaja i popularne kreme od lješnika. Idealna je za neiskusne domaćice koje nemaju mnogo vremena za bavljenje kuhinjom, a ipak bi voljele da sebi i voljenima same pripreme neko slatko iznenađenje.
Nutella torta: Sastojci
- 5 jaja
- 250 grama Nutelle ili nekog drugog namaza na bazi lješnika
Priprema:
- Zagrijte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Razbijte jaja u posudi stavite ih u mikser na otprilike 5 do 10 minuta. Važno je da se volumen jaja utrostruči. U suprotnom vam torta neće uspjeti.
- Omekšajte Nutellu u mikrotalasnoj pećnici. Da biste postigli ovaj cilj, dovoljno je staviti ovaj fini namaz u mikrotalasnu na oko 20 sekundi.
- U rastopljenu Nutellu polako dodajte umućena jaja i nežno ih umiješajte u kremu. Torta vam neće uspeti ako pregrubo izmiješate sastojke.
- Prebacite smjesu u prethodno namašćeni pleh za pečenje i pecite oko 25 minuta. Dobro ohladite prije posluživanja.