Plazma je keks koji je osvojio srca mnogih čim se pojavio na tržištu. Nekada ste mogli da kupite samo slatku, a danas postoji mljevena, slana, mediteranska… Možete je jesti sa mlijekom, obogatiti palačinke, ali ubjedljivo su najbolji kolači i torte sa plazmom. Predlažemo vam da napravite najjednostavniju tortu, a ova plazma torta uspijeva bukvalno svima i uvijek. Čokoladu možete i ne morate da dodajte, a i gazirani sok možete da zamijenite običnim.
Ova torta je vrlo ukusna, lagana i svima će se dopasti, posebno najmlađima. Budite sigurni da će se tražiti komad više, a mi vam donosimo recept. Počastite sebe ukusnom plazma tortom.
Sastojci
250 grama putera
600 grama mljevene plazme
50 grama šećera u prahu
100 grama čokolade
200 mililitara gaziranog soka od narandže
300 mililitara slatke pavlake
Priprema plazma torte
U posudi pomiješajte mljevenu plazmu, istopljeni puter i gazirani sok od narandže. Dobro sjedinite rukama, pa ako je potrebno dodajte još malo sok.
Dobijenu smjesu stavite u kalup i dobro utisnite. Ostavite u frižideru nekih 15 minuta. Za to vrijeme umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte istopljenu čokoladu i sve sjedinite mikserom.
Sipajte fil preko keksa i vratite u frižider na još 15 minuta. Ako želite možete da je pospete i mljevenim lješnicima.
Zapravo, možete završiti tortu s preljevom koji najviše volite, ni sa jednim nećete pogriješiti. Želimo vam prijatno, uživajte.