Ideja za ručak

Malo drugačije slane palačinke: Kako da od običnog recepta napravite pravi specijalitet

Slane palačinke sa bijelim mesom, šampinjonima i pavlakom podsjećaju izgledom na tortilju

Slane palačinke odlična su opcija kad vam ponestaje ideja šta da spremate. Od klasičnog recepta možete napraviti pravi specijalitet za bilo koje doba dana. Slane palačinke sa bijelim mesom, šampinjonima i pavlakom podsjećaju izgledom na tortilju, ali mekše tijesto sa sočnim nadjevom pretvorit će ga u mnogo ukusniju verziju.

Sastojci za tijesto

  • 500 ml mlijeka
  • 280 g brašna
  • 3 jajeta
  • prstohvat šećera
  • prstohvat soli
  • 3 kašike ulja

Za nadjev

  • 300 g šampinjona
  • 300 g pilećeg filea
  • 4 kašike pavlake
  • 1 crni luk
  • so, biber
  • ulje

Priprema

U posudu ubacite brašno, jaja, sipajte mlijeko i ulje, pa dodajte so i šećer. Umutite mikserom sve sastojke. Malo podmažite tiganj za palačinke, zagrijte i ispecite palačinke. Gljive operite i sitno isjeckajte na kockice, kao i crni luk.

Pileći file isjeckajte na kockice 1x1cm. Sipajte ulje u tiganj i zagrijte, pa propržite luk na srednjoj temperaturi dok ne omekša, otprilike 7-10 minuta. Dodajte gljive i promiješajte. Ostavite da se krčka na srednjoj temperaturi oko 5 minuta.

U drugoj tavi propržite pileći file, pa kad se malo ohladi pomiješajte sa smjesom od gljiva. Na kraju dodajte pavlaku, so i biber.

Dobro promiješajte sve sastojke, pa počnite da ga raspoređujete po palačinkama po sredini. Urolajte palačinke, pa ih ponovo propržite sa obje strane, ne duže od jedne minute.

Clicky