Kokos i ananas čine jedan od najpoplarnijih ljetnih koktela, onaj bez kojeg ljetovanje i nije baš potpuno. Kad sunce lagano zađe iza otoka, a njegov miris preplavi plažni kafić u kojem ispijate zadnju kafu u danu, znate da je došla sezona potpunog opuštanja. I vrijeme da naručite jednu Piña coladu.
A za sve one koji rade i o godišnjem odmoru mogu samo maštati, donosimo recept koji će ih lansirati, iako samo u mislima, na jedno ovakvo mjesto. Piña colada na balkonu, dok se još niste presvukli iz odjeće za posao, još je uvijek Piña colada.
Gusti koktel pun okusa uz to sadrži i dozu voća, možete se tješiti dok sastojke stavljate u blender. Recept koji je možda najjednostavniji koji smo dosad vidjeli, podijelio je celebrity chef Jamie Oliver na svome Instagramu, kao odu ljetu i svemu ljetnome.
Trebat će vam:
- 70 grama svježeg ananasa
- 1 kašikica šećera
- 1 kašika kondenziranog kokosovog mlijeka
- 50 mL bijelog ruma
50 mL soka od ananasa
- šaka leda
Sastojke stavite u blender redom kojim su nabrojani i pulsirajte nekoliko puta dok se sve dobro ne izmiješa. Ukrasite kriškom ananasa i narandže.