Za sreću je ponekad dovoljan opasno sočan biskvit s kremastim tučenim vrhnjem i ukrasima od čokolade...
Sastojci za Schwarzwald muffine:
3 velika jaja
50 g maslaca
60 g mljevenih badema
15 g prezle
100 g šećera
2 vanilin šećera
50 g brašna
1,5 kašika kakaa
Kašičica praška za pecivo
vrhnje za šlag
kompot od višanja
čokolada za kuhanje
Priprema:
1. Pomiješajte mljevene bademe, brašno, prašak za pecivo, prezlu i kakao.
2. Žumance izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte omekšali maslac i suhe sastojke miksajući
3. Bjelanca istucite u snijeg pa polako dodajte u smjesu koju stavite u kalupe za muffine obložene košaricama.
4. Pecite oko 25 minuta na 180°C ili dok čačkalica ne izađe čista iz tijesta.
5. Kompot zagrijte i kuhajte dok se ne reducira.
6. Prepolovite svaki muffin pa ga poprskajte likerom od višanja. Nadjenite ga tučenim vrhnjem, ribanom čokoladom i kompotom.