Za kremoznost u umaku zaslužni su kiselo vrhnje i ricotta. Na kraju tjesteninu ne zaboravite posipati tostiranim pinjolima. Ova kremasta tjestenina gotova je za 20 minuta.
Sastojci: Kremasta tjestenina brzo gotova
200 g ricotte
500 g mladog špinata
tjestenina po želji (širi rezanci)
4 kašike maslaca
3 čehna bijelog luka
200 ml kiselog vrhnja
so i biber
muškatni oraščić
sir za posipanje
pinjoli po želji
Priprema
Tostirajte kratko pinjole na suhoj tavi i stavite sa strane. Zakuhajte vodu koju ste prethodno posolili pa skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Sačuvajte šolju vode od kuhanja, a tjesteninu ocijedite i kratko isperite. Ricottu stavite u posudu, posolite i pobiberite pa dobro promiješajte. Bijeli luk usitnite.
U tavi otopite maslac i kratko popržite pripremljeni češnjak. Ubacite mladi špinat i uz lagano miješanje pustite da povene. Ako je potrebno dodajte šaku po šaku listova te povremeno po potrebi podlijte s vodom od kuhanja tjestenine. Posolite.
Dodajte postepeno kiselo vrhnje i miješajte te pustite da kratko zavrije. Ubacite skuhanu tjesteninu i pažljivo miješajte da se prožme s umakom. Naribajte muškatni oraščić, dodajte so i biber po želji, a potom umiješajte i ricottu.
Po potrebi dodajte još malo vode od kuhanja kako biste dobili kremasti umak. Kada se sve prožme, poslužite uz dodatak ribanca i tostiranih pinjola.