Sastojci:
- 180 g zobenog keksa
- 80 g maslaca
- 250 g mascarponea
- 250 g posnog ili svježeg sira
- 350 g kremastog sira (npr. namaz Philadelphia)
- 150 g kristalnog šećera
- naribana korica jednog limuna
- sok od jedne limete
- 3 lista želatine
- 2 kašike toplog slatkog vrhnja ili mlijeka
- 1 mango
- 1 kašičica šećera
- 4 kašike džema od šumskog voća kao prilog
Priprema:
- Otopite maslac i dodajte isjeckane kekse. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. U kalup stavite keks i kašikom pritišćite smjesu dok ne dobijete kompaktnu i homogenu smjesu. Ostavite u frižider.
- Namočite listove želatine u hladnoj vodi. Izmiksajte tri vrste sira i kristalni šećer. Kada dobijete homogenu smjesu, dodajte koricu od limuna i sok od limete.
- U čaši otopite namočenu želatinu i ulijte u dvije kašike zagrijanog vrhnja ili mlijeka. Pomiješajte s tri kašike mješavine sira i miješajte. Promiješajte sve zajedno i stavite mješavinu u kalup na podlogu od keksa. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite u frižider najmanje 12 sati da se ohladi.
- Nakon toga, izvadite tortu i premažite je džemom.