Mnogi stručnjaci preporučuju za prvi obrok jelo bogato bjelančevinama jer one dugotrajne zasićuju organizam i daju dovoljno energije za početak dana. Jaja se, pritom, nameću kao logično rješenje.
No umjesto kuhanja jaja i pečenja na oko ili kajganu, od njih napravite palačinke u koje možete staviti sastojke po želji – od salame i sira, do komadića avokada, kuhanog graha ili nekog sličnog izvora proteina biljnog porijekla.
Sastojci:
1 jaje
malo ulja ili maslaca za pečenje
Priprema:
- Zagrijte tavu s neprianjajućim dnom s malo ulja ili maslaca.
- Umutite jaje u zdjeli i prelijte ga u tavu u obliku palačinke. U palačinku možete staviti začine po želji poput soli, bibera, bosiljka ili vlasca i slično, ili je pustiti bez ičega te joj podariti okus nadjevima.
- Pustite da se jaje peče oko 30 sekundi.
- Podvucite špatulu pod palačinku i pažljivo je okrenite na drugu stranu.
- Pecite s druge strane još 30 sekundi. Jedno jaje iskoristite za pripremu jedne palačinke.
- Napunite palačinku sastojcima po želji i zarolajte je. Dobar tek!