za bolju liniju

Kaša za oporavak jetre i čišćenje organizma: Ovaj doručak jedite barem dva puta sedmično

Nije nam potrebno neko specijalno istraživanje da bismo uvidjeli kako u januaru ne poštujemo nikakva pravila zdrave ishrane, što često rezultira viškom kilograma kod većine.

Sada kada smo uvidjeli grešku, vreme je da uradimo sve kako bismo je ispravili. Da tijelo ne radi kako treba najviše se osjeća kroz hronični umor. Ako se budite umorni, znači da vam vjerovatno jetra ne radi kako treba. Dodajte tome i gorak i metalni ukus u ustima, žuti premaz na jeziku i shvatit ćete da je vrijeme za čišćenje organizma.

Stručnjaci su sigurni da se jetra može oporaviti ako svaki dan za doručak jedete ovsenu kašu.

Recept za kašu koja popravlja zdravlje jetre:

Ovseno brašno - 1 čaša. Ovas blokira apsorpciju štetnih materija, ubrzava eliminaciju toksina. Olakšava proces varenja. Osigurava tijelu potrebnu energiju.

Bundeva (očišćena i isječena na kockice) - 20 do 40 grama. Obnavlja ćelijske strukture jetre, podmlađuje. Pomaže u čišćenju svih organa. Jedenje sirove bundeve na prazan stomak poboljšava funkciju želuca i probavnog trakta.

Suho grožđe - pola šake (dobro opranih i razdvojenih). Optimizuje funkciju jeter, pomaže pri obnavljanju ćelije.

Bademi - po želji. Normalizuju jetru.

Priprema: Sve sastojke stavite u malu šerpicu. Dodajte vodu ili mlijeko, pa pustite da provri. Možete dodati i malo soli. Kada provri, sklonite sa ringle, poklopite i ostavite da malo odstoji.

Preporuka je da se ova kaša kuha najmanje 2 do 3 puta sedmično. Brzo se apsorbuje. Daje lakoću, energiju i uklanja neprijatan plak sa jezika.

Clicky