U lonac ili dublju posudu dodajte limunovu koricu i vrhnje za kuhanje ili slatko vrhnje, pa kuhajte dok se dovoljno ne zagrije. Dodajte kašiku po kašiku putera dok se potpuno ne otopi.
Priprema:
Limun dobro operite, pa naribajte koricu. Tjesteninu stavite kuhati u veću količinu vode, nemojte je prekuhati. Dovršit ćete je u sosu. U lonac ili dublju posudu dodajte limunovu koricu i vrhnje za kuhanje ili slatko vrhnje, pa kuhajte dok se dovoljno ne zagrije. Dodajte kašiku po kašiku putera dok se potpuno ne otopi.
Maknite s vatre. Kad je tjestenina al dente, u posudu s vrhnjem i limunovom koricom dodajte nekoliko kašika vode u kojoj se tjestenina kuhala i tjesteninu. Vratite na vatru pa dodajte parmezan. Ako sos izgleda pregusto, dodajte još malo tekućine od kuhanja tjestenine. Dodajte sok jednog limuna, začinite solju i biberom, pospite peršunom i poslužite.