Klip kukuruza idealna je jesenska poslastica jer ne zahtijeva kompliciranu pripremu i svatko ovu namirnicu može prilagoditi vlastitom ukusu. Može se kuhati ili pripremati na žaru, a ako nemate roštilj, mala tajna je da je jednako ukusno ispadne i ako ga pečete u tavi, piše EatThis.
Očistite kukuruz
Za pripremu kukuruza na žaru ključno je ostaviti listove, no ako ga pripremate u tavi, svakako skinite sve slojeve i uklonite niti.
Stavite ga u tavu
Očišćene klipove kukuruza poredajte na vrućoj tavi od lijevanog željeza. Materijal je pritom važan jer lijevano željezo zadržava toplinu učinkovitije od standardnog posuđa.
Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri tri do pet minuta, a potom stavite klipove u nju.
Pecite kukuruz
Klipove okrećite svakih nekoliko minuta kako bi se ravnomjerno ispekli sa svih strana. Kada zrna poprime tamne mrlje, vrijeme je da klipove izvadite iz tave.
Začinite puterom i solju
Vruće klipove kukuruza natrljajte omekšalim maslacem i začinite sitnom morskom soli.