Svi vole cheesecake. Recept koji donosimo će vas oduševiti, a zahtijeva samo tri sastojka. Vrlo je jednostavan za pripremu, ali je potrebno čekati da se dobro ohladi.
Sastojci
250 g bijele čokolade
230 g krem sira sobne temperature
6 velikih jaja sobne temperature
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 stepeni. Dno i rubove kalupa obložite papirom za pečenje, a isto napravite i s rubovima. Zatim centrirajte kalup na sredinu komada alu folije kojom ćete obložiti vanjski rub kako voda ne bi mogla ući u njega. Stavite bijelu čokoladu u zdjelu koja može ići u mikrovalnu pećnicu i zagrijte ju u intervalima od 20 sekundi.
Prebacite u veliku zdjelu i umiješaj krem sir. Ostavite da se malo ohladi, a zatim dodajte žumanca i promiješajte da se svi sastojci sjedine. Umutite bjelanca.
U čokoladnu smjesu dodajte mali dio bjelanaca i miješajte sve dok smjesa ne posvijetli. Nježno dodajte preostali dio bjelanaca.
U pripremljeni kalup izlijte dobiveno tijesto. Stavite ga u lim za pečenje i dodajte u njega toplu vodu tek toliko da dosegne do pola kalupa za tortu. Pecite cheesecake oko 40 do 45 minuta.
Kolač neka se hladi četiri sata ili preko noći. Posluži uz dodatke po želji.