Pijesak torta jedan je od najpoznatiji kolača koji se pravi bez pečenja. Ovaj jednostavni kolač pravi se brzo i jednostavno. Dovoljno je tek 30-ak laganih minuta za pripremu. Iako je riječ o jednostavnom kolaču, na stolu izgleda doista privlačno i raskošno. Okus mu je također sjajan, a ljubitelji slatkih krema doći će na svoje.
Naime, ova torta sastoji od tri vrlo ukusne kreme koje imaju potpuno istu osnovu. Budući da je osnovna krema identična, ono što je različito su namirnice koje se u nju dodaju za finalni okus. Tako je jedna krema s okusom oraha, druga s kokosom, a treća s keksom.
Sastojci
1 l mlijeka
4 pudinga od vanilije
300 g šećera
250 g maslaca
200 g mljevenog keksa
200 g kokosa
200 g mljevenih oraha
šlag za ukrašavanje
Priprema
Skuhajte četiri pudinga od vanilije, ali ne prema uputama s pakiranja, nego u 1 litri mlijeka. Zatim ohladi puding pa u njega dodajte pjenasto pomiješan maslac sa šećerom.
Smjesu podijelite na tri dijela.
U jedan dio dodajte kokos, u drugi mljevene orahe, a u treći keks. Dodajte toliko sastojaka da puding bude dovoljno čvrst da se može razmazati.
U kalup za tortu staviti prvo kremu s keksom, potom kremu s kokosom, a na kraju s orasima.
Zatim ukrasiti tortu šlagom. Možete ostaviti tortu u frižideru da se malo stisne.