Najvažniji je kod pečenja palačinka je dobar recept, ali jednako tako bitnu ulogu ima i sama priprema.
Recept je jednostavan, a tajni sastojak jest – prašak za pecivo.
Palačinke bez brašna mogu biti jednako tanke i slasne kao one “obične”:
- 1 ¼ šoljice mlijeka 2 jaja
- 2 supene kašike biljnog ulja
- 2 kašike brašna
- 2 supene kašike šećera
- 3 kašikice praška za pecivo
- ¼ kašikice soli
- Prvo zamiješajte tekuće sastojke, a zatim dodajte brašnaste. Sastojke promiješajte miješalicom ili mikserom. Pripremite palačinke na uobičajeni način. Ako želite napraviti nešto sasvim posebno, podijelite smjesu na više dijelova i dodajte u svaku aromu za kolače po želji, što će im dati poseban okus, ali i obojiti smjesu pa ukućane ili goste iznenadite palačinkama u nekom drugom izdanju.