Magazin

Je li ovo tajni sastojak s kojim će palačinci svaki put ispasti odlični?

hrana palačinke

Najvažniji je kod pečenja palačinka je dobar recept, ali jednako tako bitnu ulogu ima i sama priprema.

Recept je jednostavan, a tajni sastojak jest – prašak za pecivo.

Palačinke bez brašna mogu biti jednako tanke i slasne kao one “obične”:

  • 1 ¼ šoljice mlijeka 2 jaja
  • 2 supene kašike biljnog ulja
  • 2 kašike brašna
  • 2 supene kašike šećera
  • 3 kašikice praška za pecivo
  • ¼ kašikice soli
  • Prvo zamiješajte tekuće sastojke, a zatim dodajte brašnaste. Sastojke promiješajte miješalicom ili mikserom. Pripremite palačinke na uobičajeni način. Ako želite napraviti nešto sasvim posebno, podijelite smjesu na više dijelova i dodajte u svaku aromu za kolače po želji, što će im dati poseban okus, ali i obojiti smjesu pa ukućane ili goste iznenadite palačinkama u nekom drugom izdanju.

Clicky