Tijesto za pizzu ne morate čekati da se diže na toplom, pa čak ni upotrebljavati kvasac. Kad uhvati glad i zatreba li vam prečica, dovoljno je iskoristiti jogurt, brašno i prašak za pecivo. Na dva čvrsta jogurta dodajte oko 3,5 čaša brašna. Kao mjera neka vam posluži čaša od jogurta. Nakon što se tijesto izmijesi, spremno je za pečenje, a dok se peče, zabavite se hrvatskim pričama iz dostave, u kojima su nam dostavljači ispričali stvarno svašta…
Sastojci za tijesto:
2 čvrsta jogurta
3,5 čaša brašna
1 prašak za pecivo
so
Nadjev:
100 g mozzarelle
150 g pureće šunke
40 g ricotte
masline
origano
150 g pelata
1 kašika koncentrata od paradajza
2 čehna bijelog luka
so
Priprema:
- Prosijte brašno te dodajte prašak za pecivo i so pa s jogurtom umijesite tijesto.
- Tijesto razvaljajte i stavite u lim obložen papirom za pečenje.
- Popržite bijeli luk dok ne zamiriše u tavi, dodajte pelate i pirjajte dok se malo ne reducira te dodajte koncentrat paradajza i origano.
- Tijesto premažite umakom od paradajza, složite šunku, masline i dodajte usitnjeni sir pa pecite pizzu 20 min na 200 °C.