Imate li silikonske kalupe samo vas malo truda dijeli od savršenih čokoladnih poslastica.
Čokoladne praline nude neograničeno puno mogućnosti kombiniranja sastojcima.
Punjene namazom od lješnjaka i čokolade, kremom od kokosa ili karamele uz dodatak usitnjenih orašastih plodova idealan su desert, ali i dar poželite li pokloniti nešto što ste sami izradili. Čokoladne praline fantastične su s višnjama iz kompota, a napiju li se višnjevca ili uz dodatak kreme od vanilije postaju još sočnije.
Sastojci za praline:
200 g tamne čokolade
2 kašike ulja
Punjenje:
Višnje iz kompota
1 puding od vanilije
Priprema:
1. Otopite na pari ili u mikrovalnoj čokoladu pomiješanu sa uljem. Pritom osobito pazite da voda ne dođe u dodir s čokoladom.
2. Otopljenu čokoladu premažite kistom kalup u tri sloja. Nakon svakog sloja kalup ostavite u frižider na 5-10 minuta da se čokolada stisne.
3. Dodajte po malo pudinga u svaku pralinu, ubacite višnju pa zatvorite slojem čokolade i ostaviti u frižider da se stisnu.