Sastojci za keks:
- 200 g maslaca od kikirikija
- 170 g smeđeg šećera
- 75 g tamne čokolade, nasjeckane na komadiće
- 1 jaje
Sastojci za sladoled:
- 3 banane, narezane i zamrznute
- 2 kašike vrhnja za šlag
- 1 kašičica ekstrakta vanilije
- Prstohvat soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stepeni i stavite na pladanj masni papir.
Maslac, šećer, prstohvat soli i čokoladu stavite u posudu i dobro pomiješajte kuhačom. Dodajte jaje i dobro promiješajte te napravite tijesto.
Odvojite male komadiće tijesta i rukom ih obradite u željeni oblik te stavite na pladanj s masnim papirom.
Poravnajte ih kašikom te pecite oko 12 minuta. Ostavite da se hlade 5 minuta.
Banane, vrhnje za šlag i ekstrakt vanilije stavite u posudu i dobro izmiješajte mikserom dok se sve ne poveže.
Na jedan keks stavite kašiku sladoleda i poklopite drugim keksom.