Sastojci:
- 600 g špinata
- 500 g ricotta sira
- 100 g naribanog parmezana
- 70 g brašna
- 2 velika žumanceta
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice mljevenog bibera
- 1 prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
- 60 g rastopljenog maslaca
Priprema:
Skuhajte špinat, na oko 2 minute, u velikoj šerpi i povremeno ga promiješajte. Ocijedite ga i nasjeckajte.
U zdjeli pomiješajte špinat, ricottu, parmezan, brašno, žumanca, so, biber i muškatni oraščić. Oblikujte tijesto.
Radnu površinu kuhinje pospite brašnom. Tijesto stavite na nju i razdvojite ga na četiri dijela. Svaki dio dobro razvaljajte kako bi dobili dugačku masu tijesta u obliku valjka. Zatim narežite njoke, na dužinu od 2 do 3 centimetra. Prenesite ih na lim za pečenje. Ponovite s ostatkom tijesta.
Njoke dodajte u šerpu vrele slane vode. Kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu i onda još 4 minute. Izvadite ih iz vode i stavite na tanjir.
Možete ih pripremiti dan ranije i ohladiti ili ih možete poslužiti odmah uz recimo maslac i naribani sir.